top of page

Uniek Selling Points

ADVERTENTIE OPMAAK

Hoe maak ik een goede advertentie

Advertentie Opmaak

AdverterenBovenKassas.tv

maps icoon.jpg
Branding icoon.jpg
Branding icoon.jpg
abonnementen icoon.jpg
zichtbaar icoon.jpg
salesfunnel icoon.jpg
advertentie opmaak icoon.jpg

Wilt u dat uw advertentie de 'boodschap overbrengt?' Houd dan rekening met de omgeving waarin de schermen hangen.

De supermarkt is hét sociale verkeersknooppunt in een wijk, gemeente of regio. Mensen ontmoeten elkaar en kijken rond of ze bekenden zien. Mensen zoeken de artikelen op hun boodschappenlijstje en scannen de winkel waar ze moeten zijn. Mensen zijn 'geactiveerd' om te kiezen tussen verschillende producten, wat te gaan eten die week. Hoe een recept aan te vullen.

Uw advertentie moet in deze context passen. De schermen hangen prominent zichtbaar in het kassapark. Uw advertentie wordt gezien. Hoe maakt u nu een goede advertentie die ook binnenkomt?


HOE MAAK IK EEN GOEDE ADVERTENTIE

Allereerst moet u een aantal basis regels in acht nemen:


Hoe wordt uw advertentie bekeken:

De kijker scant uw advertentie van linksboven, gaat dan naar rechtsboven, daalt vervolgens schuinlinks naar de linker onderhoek, om te eindigen in de rechteronderhoek. Dit duurt hooguit een seconde. Met de scan willen de kijkers zo snel mogelijk een inschatting kunnen maken of het bekijken van uw advertentie de moeite waard is.

Uw advertentie moet dus in één oogopslag overzichtelijk zijn: Dus een duidelijk plaatje, geen kleine letters en geen lange teksten.

Gebruik eventueel bovenaan de advertentie een categorie aanduiding. Bijvoorbeeld: Kinderdagverblijf, of Restaurant.

De kijker doet moeite

Als de kijker 'sneller dan verwacht' weet waarover de advertentie gaat, zal ze u belonen door beter naar de advertentie te kijken.

Andersom, als de kijker teveel moeite moet doen om de advertentie te ontcijferen, dan zal ze uw advertentie helemaal niet bekijken.


De advertentie is relevant

Als uw advertentie 'de moeite waard is voor de kijker' dan helpt u de kijker uw boodschap te onthouden door met een pakkende slagzin.

  • Gebruik een slagzin

  • Communiceer met beelden. Gebruik een (product) foto

  • Wees helder over u als afzender:

  • Gebruik uw logo

  • Gebruik uw adres

  • Gebruik uw url

Relevantie is ook het matchen in de behoefte van de klant. U kent als geen ander de behoefte van uw klanten. Probeer daarop aan te haken en probeer niet te focussen op kenmerken van uw product of dienst die minder relevant zijn.


Gebruik kleuren

Kleuren spelen een belangrijke rol bij het onthouden. Probeert u het zelf eens: laat iemand u in een flits een plaatje tonen. U heeft geen idee wat u gezien heeft, maar u weet wel welke kleur het was?! Laat daarom de kleuren van uw logo ondersteunend terugkomen in de opmaak. Kijkers zullen uw logo misschien niet direct herkennen, maar de kleur van uw logo wel. Het draait om herkenning.


Communicatie lagen

Uw advertentie wordt continue herhaald. De supermarkt bezoeker komt gemiddeld 2x à 3x per week in de supermarkt. Uw advertentie wordt dus bij herhaling gezien. De eerste scan gaat over relevantie. Als het relevant is, dan wordt er meer moeite gedaan om beter naar de advertentie te kijken. Dit kan echter ook over een langere periode worden gerealiseerd.

Door een goede categorie aanduiding, gebruik van de juiste kleur en een heldere opbouw van de advertentie zal de bezoeker die bij herhaling uw advertentie ziet, beter herkennen en u automatisch belonen door meer informatie van de advertentie op te nemen.


Lokaal sentiment

Tot slot. Een schermcampagne in de supermarkt is een lokaal medium. U mag daarom best inspelen op het lokale sentiment. Dus vermeldt dat uw woonplaats dezelfde is als van de bezoekers van de supermarkt.


Kies voor een efficiënte manier van adverteren

Is het voor uw bedrijf interessant om zichtbaar te zijn in een supermarkt, voor het opbouwen van lokale naamsbekendheid? Het is bij supermarkt reclames belangrijk om te letten op hoe de advertentie is opgemaakt en hoe de advertentie past in de media-mix van uw marketing strategie.  Adverteren op schermen in de supermarkt is effectief en voordelig. Heeft u hier vragen over of wilt u advies? Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op door te bellen met  0627075585 of stuur ons een e-mail via xander@adverterenbovenkassas.tv.

Klik op een Locatie-Pin, voor Landingspagina en Tarief

bottom of page